0

رمز ارز چیست؟

رمز ارز چیست؟
بازدید 40

رمز ارزها یا ارز های رمز نگاری شده، یکی از مقاصد اصلی سرمایه گذاری برای بسیاری از افراد به شمار می‌آید. به همین دلیل است، که امروزه امکان دارد، در خیلی جاها کلماتی مانند: رمز ارز، کریپتو و… به گوشتان بخورد. در اصل به هر شکل از ارزی که به صورت دیجیتال یا مجازی وجود داشته باشد و از رمز نگاری برای ایمن سازی تراکنش‌های خود استفاده کند. رمز ارز دیجیتال می‌گویند. ارزهای دیجیتال مرجع صادر کننده یا تنظیم کننده مرکزی ندارند، در عوض این رمز ارزها از یک سیستم غیر متمرکز برای ثبت تراکنش ها و صدور واحدهای جدید استفاده می‌کنند. در ادامه این مطلب به پاسخ سوال رمز ارز چیست؟ پرداخته‌ایم.

رمز ارز چیست

رمزارز چیست؟

در اصل کریپتو کارنسی یا همان رنز ارز، یک سیستم پرداخت دیجیتال به حساب می‌آید که برای انجام تراکنش در این سیستم شما به بانک‌ها متکی نیستید. رمز ارزها یک سیستم همتا به همتا هستند که در این سیستم هر شخصی در هرجایی از جهان می‌تواند، به ارسال و دریافت پول مشغول شود. به هنگام استفاده از این سیستم به جای اینکه پول فیزیکی در دنیای واقعی جا به جا شود تمامی پرداخت های ما به صئرت مجازی انجام می‌گیرد.

به این دلیل نام این ارزها را رمز ارز (کریپتوکارنسی) نامیده اند، که از رمز نگاری برای تایید تراکنش های خود استفاده می‌کنند. این بدان معناست، که کدنویسی پیشرفته در ذخیره و انتقال داده های ارزهای دیجیتال ما بین کیف‌پول‌ها و به دفتر کل عمومی نقش اساسی دارد. هدف از این رمز نگاری ایجاد امنیت به هنگام انتقال رمز ارزها از کیف پولی به کیف پول دیگر است.

بیت کوین به عنوان اولین رمزارزی در دنیا شناخته شده می‌شود، که از پروتوکول های رمزنگاری استفاده کرده بود و این رمز ارز تا به امروز به عنوان شناخته شده‌ترین رمز ارز دیجیتال به حساب می‌آید.

رمز ارزها چیگونه کار می‌کنند؟

هرکدام از رمزارزهای موجود در دنیای وب برای اجرای تراکنش‌های خود از روزش‌های مالی مختلفی استفاده می‌کنند. به طور مثال به هنگام ارسال یک تراکنش بیت کوین، این تراکنش در ابتدا وارد شبکه ماینرها می‌شود و سپس در این شبکه اعتبار ترامنش و وضعیت کاربر توسط الگوریتم های پیچیده هوش مصنوعی سنجیده شده و پس از تایید این تراکنش در بلاک‌چین ذخیره می‌شود.

تراکنش ارزهای دیجیتال به صورت همتا به همتا (p2p) عمل می‌کنند و به همین دلیل در نهایت تمامی واسطه ها از بین می‌روند. همچنین یکی از دلایل وجود امنیت زیاد در رمزارزها این بوده که برای تغییر در پایگاه داده لازم است، تا تمامی کامپیوترهایی که به این سیستم وصل هستند تراکنش را تایید کنند. به این فرآیند موجود مدل اثبات عمل می‌گویند.

برخی از ارزهای دیجیتال معروف

هم اکنون در دنیا بیش از هزاران ارزدیجیتال وجود دارد، برخی از شناخته شده‌ترین ارزهای دیجیتال در جهان عبارتند از:

بیت کوین:

بیت کوین جزو اولین ارزهای دیجیتال در جهان به شمار می‌آید، این رمز ارز در سال 2009 تاسیس شده و اولین ارز رمز نگاری شده در جهان است. این ارز توسط ساتوشی ناکاموتو توسعه داده شده و هیچ اطلاعاتی در باره هویت این شخص یا اشخاص در جهان وجود ندارد و در حقیقت هویت ساتوشی ناکاموتو همچنان ناشناخته باقی مانده است.

اتریوم:

از جمله ارزهایی که به احتمال زیاد نام آن را شنیده‌اید، رمز ارز اتریوم است. به جرئت می‌توان گفت اتریوم پس از بیتکوین محبوب‌ترین ارزدیجیتال در دنیا است. همچنین شایان به ذکر بوده که این رمزارز در سال 2015 برای اولین بار توسعه یافت و یک پلتفرم بلاک چین با ارز دیجیتال خاص خود به نام اتر (ETH) یا اتریوم به شمار می‌آید.

لایت کوین:

این ارز جزو رمزارزهای بسیار شبیه به بیت کوین است، اما با این تفاوت که سرعت بسیار بیشتری برای توسعه نوآوری‌های جدید، از جمله پرداخت‌ها و فرآیندهای سریع‌تر برای امکان تراکنش‌های بیشتر، حرکت کرده است.

ریپل:

ریپل یک سیستم دفتر کل توزیع شده است که در سال 2012 تاسیس شد. ریپل همچنین می‌تواند برای ردیابی انواع مختلف تراکنش ها، نه فقط ارزهای دیجیتال، استفاده شود. شرکت پشت سر این رمز ارز با بانک ها و موسسات مالی مختلف همکاری کرده است.

رمزارزهای غیر بیت کوینی در مجموع به عنوان «آلت کوین» شناخته می‌شوند تا آنها را از ارزهای اصلی متمایز کنند.

کلاه برداری هایی که با اسم ارزهای دیجیتال شکل می‌گیرد

تفاوت رمز ارز با ارزهای دیجیتال

متأسفانه جرایم ارزهای دیجیتال به شدت در حال افزایش است. کلاهبرداری هایی که با اسم ارز دیجیتال شکل می‌گیرد عبارتند از:

وب‌سایت‌های جعلی: سایت‌های جعلی که دارای توصیفات جعلی و اصطلاحات تخصصی رمزنگاری هستند، امروز تعداد این وب سایت‌ها بسیار افزایش یافته و باید بسیار حواستان به هنگام خرید و فروش رمزارزهای دیجیتال باشد.

طرح‌های مجازی پونزی: مجرمان ارزهای دیجیتال فرصت‌های موجود را برای سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال ترویج می‌کنند و با پرداخت پول سرمایه‌گذاران قدیمی با پول سرمایه‌گذاران جدید، توهم بازدهی کلان را ایجاد می‌کنند. یکی از عملیات کلاهبرداری، شبکه BitClub است، این شبکه بیش از 700 میلیون دلار از مردم کشورهای مختلف کلاهبرداری کرده بود.

تایید “سلبریتی ها”: کلاهبرداران به صورت آنلاین به عنوان میلیاردرها یا نام های معروف ظاهر می شوند که قول می دهند سرمایه گذاری شما در یک ارز مجازی را چند برابر کنند اما در عوض آنچه را که ارسال می کنید می دزدند. آنها همچنین ممکن است از برنامه‌های پیام‌رسان یا اتاق‌های گفتگو برای شروع شایعاتی مبنی بر حمایت یک تاجر معروف از یک ارز دیجیتال خاص استفاده کنند.

زمانی که آنها سرمایه گذاران را تشویق به خرید می‌کنند و قیمت را بالا می‌برند، کلاهبرداران سهام خود را می فروشند و ارزش ارز به شدت کاهش می یابد.

در غیر این صورت، کلاهبرداران ممکن است خود را به عنوان معامله‌گران قانونی ارز مجازی معرفی کنند یا صرافی‌های جعلی راه‌اندازی کنند تا مردم را فریب دهند تا از آنها پول بگیرند.

آیا ارز دیجیتال امن است؟

از آنجا که ارزهای دیجیتال معمولا با استفاده از فناوری بلاک چین ساخته شده می‌شوند، از امنیت بسیار بالایی برخورد دارهستند؛ چرا که بلاک چین نحوه ثبت تراکنش‌ها را در بلوک‌ها و با تعیین زمان نشان می‌دهد.

در حقیقت این یک فرآیند نسبتا پیچیده و فنی به شمار می‌آید، اما این فرآیند در نتیجع یک دفتر دیجیتالی از تراکنش‌های ارزهای دیجیتال می‌سازد که دستکاری این دفتر تقریبا برای هکرها غیر ممکن است.

علاوه بر اینها، تراکنش‌های ما نیاز به یک فرآیند احراز هویت دومرحله‌ای دارند و به عنوان مثال، ممکن است از شما خواسته شود نام کاربری و رمز عبور خود را برای شروع یک تراکنش در بلاک‌چین وارد کنید. سپس ممگن است، مجبور شوید، کدی که برای احراز هویت شما ارسال می‌شود را در سامانه وارد کنید.

برخلاف پول‌های تحت حمایت دولت، ارزش ارزهای مجازی کاملاً بر اساس عرضه و تقاضا محاسبه می‌شود. این می‌تواند نوسانات وحشی‌ای در معامله این رمزارزها ایجاد کند که در نهایت این نواسانات موجب سود قابل توجهی برای سرمایه گذاران می‌شود.

البته باید توجه داشت که این نواسانات دو روی یک سکه هستند و می‌توانند در مواردی موجب زیان های هنگفتی شوند. همچنین سرمایه‌گذاری‌های ارز دیجیتال نسبت به محصولات مالی سنتی مانند سهام، اوراق قرضه و صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشمول حمایت نظارتی بسیار کمتری هستند.

کیف پول ارز دیجیتال

همانگونه که از نام کیف پول ارزدیجیتال پیدا است، این کیف پول وظیفه نگه داری از رمز ارزهای شما را برعهده دارد. معمولا کیف‌های ارزدیجیتال به 2 دسته کلی کیف پول گرم و کیف پول سرد تقسیم می‌شوند. هر شخصی می‌تواند بسته به کارکرد و نیاز خود هریک از این دو دسته را برای نگه داری رمز ارزهای دیجیتال خود انتخاب کند.

کیف پول سرد: اصلی‌ترین مزیت این کیف پول این بوده که برای استفاده از آن به اینترنت نیازی ندارید و می‌توانید به صورت آفلاین نیز از آن استفاده کنید. به دلیل عدم نیاز به اتصال آنلاین این نوع کیف پول‌ها از امنیت بسیار زیاد تری به نسبت کیف پول‌های گرم برخورد دار هستند و هکرها نمی‌توانند به راحتی از راه دور به این کیف پول دست به یابند.

کیف پول گرم: برای استفاده از این کیف پول ارزهای دیجیتال باید به اینترنت متصل شوید. در حقیقت اتصال به این نوع از کیف پول‌ها آن ها را به هدفی جذاب برای هکر ها تبدیل کرده است، به همین جهت حفظ امنیت کیف پول گرم بسیار حائز اهمیت بوده و از طرف دیگر این کیف پول‌ها می‌توانند از دونوع سرپرستی و یا غیر سرپرستی برخورد دار باشند.

در نوع سرپرستی یک شخص ثالث وظیفه نگه داری از دارایی های موجود در کیف پول شما را برعهده دارد و این موضوع خود می‌تواند تبدیل به یک مشکل امنیتی شود.

سخن پایانی

در این مطلب تلاش کرده‌ایم تا به پاسخ سوال رمز ارز چیست به صورت کامل جواب دهیم. در حقیقت به حین استفاده از رمزارزهای دیجیتال باید به موارد زیادی توجه داشته باشید، تا در دام کلاه‌برداران و هکرهای اینترنتی نیوفتید. همچنین توصیه می‌کنیم قبل از ورود به دنیای رمزارز ها از متخصصان و کارشناسان این حوزه کمک بگیرید تا در نوسانات زیادی که در این دنیا میوفتد دچار ضرر نشوید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *