توکن چیست

توکن چیست؟

از آنجا که ارزهای دیجیتال یکی از بهترین روش‌های سرمایه گذاری در دنیا بشمار می‌آیند، در سالای اخیر بسیاری از افراد علاقه بسیاری برای ورود به این دنیا پیدا کرده‌اند. به هنگام ورود به دنیای ارزهای دیجیتال می‌بایست، با سواد بسیار زیاد و کافی‌ای وارد این دنیا بشویم و یا حداقل از مفاهیم اولیه در این دنیا سردر بیاوریم. معمولا بسیاری از افراد تازه وارد، معنای مفاهیم اولیه را به درستی متوجه نمی‌شوند و از همین رو بوده که متحمل ضررهای سنگینی می‌شوند. یکی از مفاهیم بسیار مهم در دنیای ارزهای دیجیتال معنا و مفهوم توکن است. این مفهم گاهی به جای معنای کوین نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، که بسیار غلط است. اما به راستی معنای توکن چیست؟

what is a token in cryptocurrency

آشنایی با توکن و مفهوم آن

برای بسیاری از افراد که به تازگی وارد دنیای ارزهای دیجیتال شده اند، درک معنای توکن می‌تواند، کمی گیچ کننده باشد. از دید فنی، Token به عنوان یک دارایی نشان دهنده‌ی مالکیت یا ارزش در یک سیستم غیر متمرکز شناخته شده می‌شود.

در اصل توکن می‌تواند معنای هر دارایی رمزنگاری غیر از بیت‌کوین یا اتر را داشته باشد، می‌توان گفت مرسوم‌ترین معنایی که توکن در دنیای کریپتو می‌دهد دارایی رمزنگاری شده است که token غیر بومیه یک بلاک چین شناخته شده می‌شود.

برای درک بیشتر به این مثال توجه کنید: اتر، Tokenبومی بلاک چین اتریوم است. در حقیقت هر دارایی رمزنگاری که در بلاک‌چین اتریوم وجود دارد یک توکن شناخته شده می‌شود.

متاسفانه بیشتر اوقات افراد تفاوت رمزارزها با توکن را متوجه نمی‌شوند، ولی باید دقت داشت که رمزارزها بیشتر به عنوان یک وسیله مبادله، پرداخت و حفظ ارزش در دنیا استفاده می‌شوند. در حالیکه توکن‌های رمزنگاری در بیشتر اوقات برای جمع آوری سرمایه برای پروژه‌ها استفاده می‌شوند.

معمولا توکن‌ها از طریق فرآیند عرضه اولیه سکه (ICO)، ایجاد و فروخته می‌شوند، که در نهایت به گردش در می‌آیند. این فرآیند شامل یک دور تامین مالی جمعی است.

تفاوت توکن با ارزهای دیجیتال چیست؟

تفاوت توکن با رمزارز

از لحاظ فنی هیچ تفاوتی ما بین ارزدیجیتال و توکن وجود ندارد، اما در دنیای کریپتو برخی تفاوتهایی وجود دارد، ارزهای دیجیتال همانند، بیت‌کوین به عنوان دارایی هایی هستند، که بیشتر به عنوان ابزاری شبیه به پول عمل می‌کنند.

در اصل این ارزها وسیله‌ای برای مبادله یا ذخیرش ارزش به حساب می‌آیند. در آن روی سکه توکن‌ها را می‌توان مانند پول استفاده کرد، اما معمولا توکن‌ها دارای عملکردهای اضافی مانند حقوق حاکمیتی (UNI) یا ارزش هنری (NFT) هستند.

برای روشن‌تر شدن موضوع، اجازه دهید از اتریوم (ETH -5.75٪) به عنوان مثال استفاده کنیم. اتریوم یک بلاک چین است و ارز دیجیتال اصلی این بلاک چین اتر نام دارد.

از آنجایی که اتر دارای بلاک چین است، به عنوان یک سکه رمزنگاری شده در نظر گرفته می‌شود. یکی از چیزهایی که موجب شده تا اتریوم خاص باشد، این است که این رمز ارز اولین بلاک چین قابل برنامه ریزی بود. از آنجایی که این رمز ارز قابل برنامه ریزی است، توسعه دهندگان می‌توانند از آن برای راه اندازی ارزهای دیجیتال خود استفاده کنند.

این ارزهای رمزپایه به‌جای خود، روی بلاک‌چین اتریوم کار می‌کنند، که آن‌ها را به توکن‌های رمزنگاری تبدیل می‌کند (اصطلاح رسمی توکن‌های ساخته شده بر روی اتریوم، توکن‌های ERC-20 هستند).

ارزهای قبلی مانند بیت کوین (BTC -4.79٪) این قابلیت را نداشتند. اتریوم این کار را انجام داد و به درست به همین دلیل از نظر ارزش بازار به دومین ارز دیجیتال بزرگ تبدیل شده است.

از آنجایی که ایجاد یک توکن بسیار ساده تر از یک سکه است، کلاهبرداری ها و پروژه های بی کیفیت بسیار بیشتری با استفاده از توکن ها راه اندازی می شوند. با این حال، این بدان معنا نیست که همه توکن‌ها سرمایه‌گذاری‌های بدی هستند یا همه رمزارزها خوب هستند. توکن های زیادی با موارد استفاده جالب وجود دارند.

ویژگی های مهم توکن

در دنیای کریپتو انواع مختلی توکن وجود دارد، که هرکدام از آنها ویژگی‌های متفاوتی از خود بروز می‌دهند. اما در حالت کلی توکن‌ها دارای برخی از ویژگی‌های اساسی هستند، که در ادامه به این ویژگی‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. توکن‌ها از بلاکچین اختصاصی تشکیل نشده‌اند.
  2. تراکنش‌ها به صورت غیر متمرکز و با جمع شدن اعتبارسنج‌های شبکه انجام می‌شود.
  3. یکی از روش‌های پرداخت به شمار می‌آید.
  4. یکی از روش‌های ایده عال برای سرمایه گذاری است
  5. بدون داشتن هیچ پیش زمینه‌ای از برنامه نویسی می‌توانید، اقدام به ساخت آن کنید.

کاربرد توکن ها چیست؟

توکن چیست

در اصل توکن‌های رمزنگاری می‌توانند دنیایی از امکانات متنوع را برای سرمایه گذاران ایجاد کنند. در ادامه به معرفی برخی از این کاربردها پرداخته‌ایم.

  • امور مالی

از توکن ها می‌توانیم برای ایجاد یک سیستم مالی غیر متمرکز همانند: خدمات بیمه، پلتفرم‌های وام دهی و دیگر موراد مشابه استفاده کرد. با استفاده از این پلتفرم‌ها می‌توانیم کارایی، شفافیت و دسترسی همگانی را برای خدمات مالی متنوعی افزایش دهیم.

  • مدیریت زنجیره تأمین

از جمله دیگر کاربردهایی که توکن‌های کریپتو دارند، امکان ردیابی و تایید منشاء کالا در زنجیره های مختلف تامین کالا ذکر برد. با استفاده از این کاربرد در اصل ریسک استفاده از محصولات تقلبی و غیر اصل به طور بسیار زیادی کاهش می‌یابد.

  • رأی‌گیری و حاکمیت

Token ها می‌توانند، سیستم رای گیری بسیار ایمنی برا ایجاد کنند. سیستم های رای گیری نقش بسیار اساسی برای سازمان‌های مختلف دارد، از همین رو برای انجام رای گیری‌های سالم در درون سازمان‌ها می‌توان از توکن‌ها استفاده کرد.

  • توکن‌سازی در آینده

با استفاده از فناوری های بلاک چین می‌توانیم، هر دارایی یا خدماتی را که وجود دارد را در بستر بلاک چین به نمایش بگذاریم و ذخیره کنیم؛ در نتیجه دسترسی تمامی افراد در آینده به دارایی ها به صورت دموکراتیک‌تر خواهد شد و در عین حال شاهد افزایش بسیار زیاد در امنیت و شفاف سازی خواهیم شد. البته باید توجه داشت که قوانین موجود بر فروش، توضیع و مدیریت توکن‌های رمزنگاری در هر کشور بسیار متفاوت است.

ولی با اینهمه، پیش بینی می‌شود، در آینده‌ای نه چندان دور توکن‌ها سیستم بستری به وجود آورند که بتوان هر ارزی را در هر نقطه از جهان مبادله کرد.

حرف آخر

داشتن اطلاعات کافی از رمزارزها و دنیای بلاک‌چین جزو مهم ترین اطلاعاتی است، که نه تنها سرمایه داران بلکه تمامی افراد باید درباره آن اطلاعات کسب کنند. به همین منظور ما در این سری از مطالب بیزینس آکادمی، اقدام به معرفی مفهوم توکن و برخی از کابردها و تفاوت‌های آن با رمزارزها پرداخته‌ایم.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

امتیاز دهی به مقاله :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *